«Επισκόπηση νομολογίας ΕΔΔΑ αναφορικά με το νομικό καθεστώς αλλοδαπών (Ιούλιος - Δεκέμβριος 2012)»(επιμ. - επεξ. Ε. Σβορώνου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2013, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Επιμέλεια - Επεξεργασία: Ελένη Σβορώνου, Δικηγόρος, LL.M UCL, ΜΔΕ Πολιτικής Δικονομίας ΕΚΠΑ 1) Απόφαση της 31.07.2012, M. και λοιποί κατά Ιταλίας και Βουλγαρίας (40020/03), Δεύτερο Τμήμα Εμπορία ανθρώπων. Trafficking κοπέλας στην Ιταλία. Μη προβολή επαρκών αποδεικτικών μέσων. Μη παραβίαση άρθρου 4 ΕΣΔΑ. Οι προσφεύγοντες είναι Ρομά, Βουλγαρικής καταγωγής, με την α’ εξ αυτών να αποτελεί θυγατέρα των λοιπών. Κατά το έτος 2003 η οικογένεια μετέβη στην Ιταλία προς εύρεση εργασίας, όπου η κόρη παντρεύτηκε έναν Σέρβο υπήκοο, πιθανότατα κατόπιν καταβολής ενός χρηματικού ποσού προς τον πατέρα της. Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι εξαναγκάσθηκαν να επιστρέψουν στην Βουλγαρία, τη στιγμή που η κόρη τους παρέμεινε στην Ιταλία όπου ο σύζυγος της την κακομεταχειριζόταν και την εξανάγκαζε να εργάζεται για εκείνον. Η μητέρα επιστρέφοντας στην Ιταλία κατήγγειλε τα περιστατικά, ενώ καταγγελίες υπεβλήθησαν επίσης προς τις Βουλγαρικές και Ιταλικές αρχές. Οι τελευταίες διεξήγαν έρευνα στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρέθηκε η κόρη και κατόπιν τούτου σημειώθηκαν συλλήψεις. Εντούτοις, δεν εκκινήθησαν ποινικές διαδικασίες, δεδομένου ότι ο γάμος ήταν προϊόν συναίνεσης. Το ΕΔΔΑ έκρινε ότι η Ιταλία παραβίασε τις δικονομικές διατάξεις του άρθρου 3 της Συμβάσεως, αναφορικά με την αποτυχία των αρχών να διεξάγουν αποτελεσματική έρευνα ως προς τις κατηγορίες της πρώτης των προσφευγόντων για κακομεταχείριση....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.