ΔΠρΚοζ 3/2012 (Προεδρ. Διαδ.) [Άρση κράτησης λόγω μη κινδύνου διαφυγής και μη εφαρμογής εναλλακτικών μέτρων]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2013, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΚοζ 3/2012 (Προεδρ. Διαδ.) Πρόεδρος: Δ. Φαφάλιος, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Δικηγόρος: Θ. Τσιάτσιος Διοικητική απέλαση αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ισχυροί βιοτικοί και επαγγελματικοί δεσμοί και γνωστή διαμονή στη χώρα. Αποδοχή αντιρρήσεων και άρση κράτησης δεδομένου ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν αιτιολογείται η μη εφαρμογή λιγότερο επαχθών μέτρων. Διατάξεις : άρθρα 76 [παρ. 3 και 4] Ν3386/2005, 22 [παρ. 3] και 30 [παρ. 1 και 3] Ν 3907/2011 1. Με το κρινόμενο δικόγραφο ο αντιλεγων ζητεί παραδεκτώς να αφεθεί ελεύθερος διότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη για τους ειδικότερους λόγους που προβάλλει με αυτό. 2. Από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση διατάχθηκε η κράτηση του αντιλέγοντος ενόψει διαταγής επιστροφής του, διότι στις 22.2.2012 συνελήφθη να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου και χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Με την ίδια απόφαση αυτός κρίθηκε ύποπτος φυγής με την έννοια ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανόν να προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να εμποδίσει ή αποτρέψει την εκτέλεση της απόφασης επιστροφής του, που θα εκδοθεί. 3. Από τα προσκομιζόμενα έγγραφα αποδεικνύεται ότι ο αντιλέγων βρίσκεται στη χώρα τουλάχιστον από το 2002 με την ομοεθνή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.