Α. Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Πρόσφατες εξελίξεις στο δίκαιο ιθαγένειας»

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2013, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης (Ε.Δ.Α.Μ) και η Νομική Βιβλιοθήκη συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Πρόσφατες εξελίξεις στο δίκαιο ιθαγένειας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 04.04.2013, στην αίθουσα Ευρώπη της Νομικής Βιβλιοθήκης, λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμόν 460/2013 απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου Επικρατείας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Β. Γράβαρης, Σύμβουλος της Επικρατείας και Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: 1) Ο κ. Κων/νος Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ με θέμα εισηγήσεως: «Ιθαγένεια τέκνων αλλοδαπών και πολιτική συμμετοχή αλλοδαπών στην τοπική αυτοδιοίκηση - Παρατηρήσεις στην ΣτΕ Ολ 460/2013» 2) Η κα Θεοδώρα Αντωνίου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα εισηγήσεως: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαστής ή νομοθέτης; ή άλλως, τα όρια του ελέγχου συνταγματικότητας των νόμων - Η υπόθεση της ιθαγένειας». 3) Η κα Ελίνα Μουσταΐρα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Συγκριτικού Δικαίου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα εισηγήσεως: «Κτήση ιθαγένειας κράτους από τέκνα αλλοδαπών - συγκριτική επισκόπηση δικαίων Ευρωπαϊκών κρατών». 4) Η κα Μαρία Βουτσίνου, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» με θέμα εισηγήσεως: «Η εφαρμογή του άρθρου 1Α του Ν 3838/2010 πριν και μετά την έκδοση της απόφασης ΣτΕ Ολ 460/2013 - Ερμηνευτικά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.