Εισαγωγικό σημείωμα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2013, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (460/2013) κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 1Α του νόμου 3838/2010, με τις οποίες καθιερώθηκε νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας με αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις. Η Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης θέλοντας να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει εν όψει της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης συνδιοργάνωσε με τη Νομική Βιβλιοθήκη ημερίδα με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στο δίκαιο ιθαγένειας» και προχωρεί στο παρόν τεύχος σε αφιέρωμα αρθρογραφίας και νομολογίας με κεντρικό θέμα την ιθαγένεια υπό τον τίτλο «Δίκαιο ιθαγένειας: Διαχρονικά ζητήματα & Πρόσφατες εξελίξεις». Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, όσο και τους συγγραφείς του παρόντος τεύχους. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΔΑΜ Η Πρόεδρος,  Χρυσούλα Ελ. Μαρινάκη Η Γραμματέας,  Στυλιανή Γκαρτζονίκα       Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του ζητήματος της απονομής ιθαγένειας σε τέκνα αλλοδαπών υπηκόων και η επικείμενη τροποποίηση του οικείου κανονιστικού πλαισίου έδωσε το έναυσμα για την πραγματοποίηση του παρόντος αφιερώματος. Μέσω έγκριτων νομικών μελετών αλλά και επισκόπησης των σημαντικότερων αποφάσεων του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου αναδεικνύονται τα κυριότερα διαχρονικά ζητήματα του δικαίου ιθαγενείας καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.