3. ΣτΕ 2800/2012 Τμ. Δ’ [Πολιτογράφηση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2013, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Μ. Δεκλερής, Προεδρεύων Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Β. Κίντζιου, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Η. Αλεξανδρής, Σ. Σπυρόπουλος, Πάρεδρος ΝΣΚ Ανάκληση πολιτογράφησης ως ομογενούς «λόγω χρήσης πλαστών δικαιολογητικών για την απόδειξη της ομογενειακής ιδιότητας» βάσει των οποίων είχε χορηγηθεί προγενεστέρως ΕΔΤΟ. Νόμιμη και επαρκής η αιτιολογία. Δεν απαιτείται για την ανάκληση η διαπίστωση υπαιτιότητας ή επίμεμπτης συμπεριφοράς κατά την έκδοση της ανακαλούμενης πράξης. [...] 4. Επειδή, η προσβαλλόμενη ανακλητική απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών απέκτησε νόμιμη υπόσταση με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄, φύλλο ΕτΚ 116/27.1.2009), ως ατομική δημοσιευτέα πράξη κατά τον αυτόν, προβλεπόμενο από τον νόμο, τρόπο όπως και η περί πολιτογράφησης πράξη (βλ. άρθρο 18 παρ. 1 Ν 2690/1999, ΚΔΔ, σε συνδ. με άρθρα 6 παρ. 3 και 9 παρ. 1 του ΚΕΙ, και τα αντίστοιχα άρθρα 61 παρ. 1, 62 παρ. 1 και 8 παρ. 1, 9 παρ. 1 των μεταγενέστερων νόμων 2910/2001 και 3284/2004). Συνεπώς, πρέπει να απορριφθεί ο περί του αντιθέτου προβαλλόμενος λόγος ακυρώσεως, ο οποίος αναφέρεται στο από 7.1.2009 ταυτάριθμο σχέδιο της αρμοδίως εκδοθείσης από τον Υφυπουργό Εσωτερικών και μη εισέτι δημοσιευθείσης στην ΕτΚ απόφασης, το οποίο υπογράφει, ως ακριβές αντίγραφο από το πρωτότυπο, ο Προϊστάμενος της οικείας Γραμματείας του Υπουργείου Εσωτερικών. Εξάλλου,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.