13. ΣτΕ 1/2013 Τμ. Δ’ Μονομ. [Δίκαιη ικανοποίηση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2013, Μάιος - Αύγουστος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Προεδρεύων και Εισηγητής: Κ. Πισπιρίγκος, Σύμβουλος Επικρατείας Δικηγόροι: Ν. Χριστόπουλος, Σπ. Μαυρογιάννης, Πάρεδρος ΝΣΚ Αίτηση δίκαιης ικανοποίησης λόγω υπέρβασης εύλογης διάρκειας διοικητικής δίκης. Κάθε ένδικο βοήθημα, με το οποίο επιδιώκεται η επιδίκαση χρηματικής απαιτήσεως, ασκείται απαραδέκτως, λόγω αοριστίας, εάν δεν ορίζεται το ποσόν της χρηματικής απαιτήσεως, τούτο δε ισχύει και για την παρούσα αίτηση. Η επίδικη αίτηση ακυρώσεως των αιτούντων δεν συναρτάται με υποθέσεις τους αστικής ή ποινικής φύσεως, κατά την έννοια του άρθρου 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ, και επομένως δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 53 επ. του Ν 4055/2012 γα την επιδίκαση δίκαιης ικανοποίησης, καθώς η ΕΣΔΑ δεν κατοχυρώνει δικαίωμα στην ιθαγένεια ούτε έχει πεδίο εφαρμογής το άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ σε διαδικασίες καθορισμού ή απονομής ιθαγενείας, διότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί δικαίωμα αστικής φύσεως κατά την έννοια της σχετικής διατάξεως αυτού του άρθρου, η δε προσβληθείσα, με την ως άνω αίτηση ακυρώσεως των αιτούντων, ανακλητική πράξη δεν συνιστά, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κύρωση εις βάρος τους. [...] 2. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση οι αιτούντες επικαλούνται τα άρθρα 53 επ. του ν. 4055/2012 και ζητούν δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπερβάσεως της εύλογης χρονικής διάρκειας της δίκης επί της από 16.4.2005 αιτήσεως ακυρώσεως που ασκήθηκε από τους...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.