ΣτΕ 3913/2013 Τμ. Δ’ [Απόρριψη αρχικής άδειας διαμονής λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 3913/2013 Τμ. Δ' Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Β. Κίντζιου, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Ε. Ηλιαδέλης, Πάρεδρος ΝΣΚ Απόρριψη αιτήματος χορήγησης άδειας διαμονής κατ’ εφαρμογή του άρθρου 91 παρ. 11 περ. α' του Ν 3386/2005 για τον λόγο ότι η θεώρηση εισόδου, που είχε επικαλεσθεί ο εφεσίβλητος με την επ’ αυτής σφραγίδα εισόδου στη Χώρα, διαπιστώθηκε αρμοδίως και τεκμηριωμένα ότι δεν ήταν γνήσια ως μη εκδοθείσα από τη φερομένη ως εκδούσα αρχή. Ωσαύτως, δεν αποδεικνυόταν η απαιτούμενη διαμονή στην ελληνική επικράτεια μέχρι τις 31.12.2004 και επί εύλογο χρόνο προ της ημερομηνίας αυτής. Η καταλειπόμενη εύλογη αμφιβολία ως προς την απόδειξη του κρίσιμου αυτού πραγματικού γεγονότος δεν αίρεται από το ότι η επικολλημένη επί του διαβατηρίου προξενική θεώρηση έφερε την από 27.6.2003 σφραγίδα εισόδου. Διατάξεις : άρθρο 91 [παρ. 11 περ. α'] Ν 3386/2005 1. Επειδή, με την υπό κρίση έφεση, η οποία ασκείται κατά νόμο χωρίς καταβολή παραβόλου, ζητείται παραδεκτώς η εξαφάνιση της 1897/2009 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, με την οποία, κατ’ αποδοχή αιτήσεως ακυρώσεως του εφεσίβλητου, υπηκόου Αλβανίας, ακυρώθηκε η .../11.8.2006 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που υπογράφεται, με εντολή του, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Με την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.