ΣτΕ 3923/2013 Τμ. Δ’ [Άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 3923/2013 Τμ. Δ' Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγητής: Ι. Μιχαλακόπουλος, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Στ. Καλαμπαλίκη, Πάρεδρος ΝΣΚ Προκειμένου να εκδοθεί άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση, προηγείται η «έγκριση οικογενειακής επανένωσης», η οποία χορηγείται από τον ΓΓΠ ύστερα από αίτηση που υποβάλλει ο συντηρών αλλοδαπός· έπεται η χορήγηση της ειδικής θεωρήσεως εισόδου από τις ελληνικές προξενικές ή διπλωματικές Αρχές στα μέλη της οικογενείας του και εν τέλει εκδίδεται, και πάλι από τον ΓΓΠ, η άδεια διαμονής των μελών της οικογενείας, η οποία εκδίδεται κατ’ αίτησή τους εντός των χρονικών ορίων ισχύος της θεωρήσεως εισόδου. Κάθε στάδιο από τα παραπάνω προϋποθέτει την έκδοση πράξεως που να περατώνει το προηγούμενο κατ’ αποδοχή του σχετικού αιτήματος. Ανανέωση αυτής της αδείας διαμονής, εξάλλου, προϋποθέτει αναγκαίως την ύπαρξη ομοίας αδείας που να βρίσκεται σε ισχύ. Διατάξεις : άρθρα 53, 55, 56, 57 Ν 3386/2005 [...] 2. Επειδή, με την έφεση αυτή ζητείται παραδεκτώς η εξαφάνιση της Α 178/2009 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς. Με την απόφαση αυτή ακυρώθηκε, κατ’ αποδοχήν αιτήσεως ακυρώσεως της ήδη εφεσίβλητης, αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, η υπό στοιχεία .../11.10.2007 πράξη του Προϊσταμένου της Δ/νσεως Αλλοδαπών & Μεταναστεύσεως Δυτικής Αττικής & Πειραιώς (εκδοθείσα με εντολή Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής), με...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.