ΣτΕ 5002/2013 Τμ. Δ’ [Ανάκληση άδειας διαμονής για λόγους δημόσιας τάξης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 5002/2013 Τμ. Δ' Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Β. Κίντζιου, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Θ. Στριλάκος, Πάρεδρος ΝΣΚ Ανάκληση για λόγους δημόσιας τάξης απόφασης περί χορήγησης άδειας διαμονής για παροχή εξαρτημένης εργασίας. Η τέλεση του αδικήματος της παράνομης μεταφοράς και προώθησης λαθρομεταναστών στηρίζει επαρκώς και νομίμως την κρίση της Διοίκησης περί συνδρομής στο πρόσωπο του εκκαλούντος λόγων δημόσιας τάξης οι οποίοι κωλύουν την ανανέωση της άδειας διαμονής. Ορθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε τους λόγους ακύρωσης περί έκδοσης της προσβληθείσας διοικητικής πράξης κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου και περί πλημμελούς αιτιολογήσεως της. Διατάξεις : άρθρο 10 Ν 3386/2005 [...] 2. Επειδή, με την έφεση αυτή ζητείται παραδεκτώς η εξαφάνιση της 570/2010 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως του εκκαλούντος αλλοδαπού κατά α) της .../8.5.2007 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υπογράφεται, με εντολή του, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας και με την οποία απορρίφθηκε αίτημα του ανωτέρω περί ανανεώσεως της άδειας διαμονής του για παροχή εξαρτημένης εργασίας, και β) της εγγραφής του στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, όπως αυτή γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την υπ’ αριθ. .../2.4.2007...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.