ΣτΕ ΕΑ 96/2014 [Απόρριψη αιτήματος χορήγησης άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ ΕΑ 96/2014 Πρόεδρος: Δ. Πετρούλιας, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Μ. Αθανασοπούλου, Πάρεδρος ΣτΕ Απόρριψη άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα κατά τις διατάξεις των άρθρων 24 και 25 Ν 3386/2005 λόγω του ότι η απαιτούμενη οικονομοτεχνική μελέτη δεν πληρούσε τους όρους του νόμου. Ομοίως απόρριψη αιτήματος αναστολής εκτελέσεως της επίδικης απορριπτικής απόφασης του ΓΓΠ ενόψει του ότι μέχρι σήμερα ο αιτών δεν έχει λάβει άδεια διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, η δε λειτουργία του καταστήματός του, ως αυθαιρέτως δημιουργηθείσα πραγματική κατάσταση δεν δύναται να τύχει προστασίας, η αποδοχή της υπό κρίση αιτήσεως θα ισοδυναμούσε με χορήγηση στον αιτούντα τέτοιας αδείας, κατ’ ανεπίτρεπτη υποκατάσταση της ΕΑ στα έργα της διοίκησης. Δεν επικαλείται εξάλλου ο αιτών με ειδικούς και συγκεκριμένους ισχυρισμούς τη δημιουργία οικογενειακών και βιοτικών σχέσεων στην Ελλάδα, η ανατροπή των οποίων θα προκαλούσε σε αυτόν ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη. Διατάξεις : άρθρα 24, 25 Ν 3386/2005 1. Επειδή, με την υπό κρίση αίτηση, για την άσκηση της οποίας έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (υπ’ αριθ. ... ειδικό γραμμάτιο) και το υπ’αριθ. .../2014 γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών (αρθ. 61 Ν 4194/2013), ο αιτών, υπήκοος Πακιστάν, ζητεί την αναστολή εκτελέσεως της .../4.1.2008 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με την οποία απερρίφθη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.