ΔΕφΑθ 419/2014 (Συμβ.) [Αναστολή εκτέλεσης απόφασης επαναπροώθησης αλλοδαπών αιτούντων διεθνούς προστασίας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΕφΑθ 419/2014 (Συμβ.) Πρόεδρος: Στ. Λιάγκου, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Εισηγήτρια: Στ. Μπρούστα, Εφέτης ΔΔ Χορήγηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης επαναπροώθησης στην Κένυα μητέρας με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ανεξαρτήτως αν στοιχειοθετούν περίπτωση αναγνώρισης τους ως προσφύγων κατά την σχετική νομοθεσία. Η εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης και η τυχόν επαναπροώθηση αυτών στην Κένυα ενδέχεται να τους προκαλέσει βλάβη ανεπανόρθωτη συνιστάμενη σε έκθεση σε κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας δεδομένου ότι αφενός η μητέρα μπορεί να υποβληθεί στην πρακτική του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων (πρακτική FGM) αφετέρου καθένα από τα τρία ανήλικα τέκνα της μπορεί να υποχρεωθεί σε στρατολόγηση από εγκληματική οργάνωση, σε πιθανή αρπαγή από εγκληματικές οργανώσεις και σε κίνδυνο δίωξης. Διατάξεις : άρθρα 52 ΠΔ 18/1989, 25 [παρ. 1] Ν 1975/1991, 1Α της από 28.7.1951 ΔΣ της Γενεύης περί της νομικής κατάστασης των προσφύγων (ΝΔ 3289/1959), 15 ΠΔ 141/2013 [...] 2. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση η αιτούσα αλλοδαπή, κατά δήλωσή της υπήκοος Κένυας, ενεργούσα ατομικά και ως έχουσα την επιμέλεια των τριών ανηλίκων τέκνων της, ζητά την αναστολή εκτέλεσης της με αριθμ. .../6.11.2013 απόφασης της 9ης Επιτροπής Προσφυγών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η από 4.102013 προσφυγή της κατά της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.