ΔΠρΑθ 5317/2013 (Προεδρ. Διαδ.) [Ανήλικος αλλοδαπός - Αίτημα χορήγησης ασύλου - Αποδοχή αντιρρήσεων]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΑθ 5317/2013 (Προεδρ. Διαδ.) Πρόεδρος: Β. Φαϊτάς, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Δικηγόρος: Μ. Σταθακοπούλου Κράτηση ανηλίκου αλλοδαπού έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του από την χώρα. Υποβολή αιτήματος χορήγησης ασύλου. Δεδομένου ότι ο αντιλέγων είναι ανήλικος, υπέβαλε αίτημα ασύλου που δεν έχει ακόμη εξεταστεί και κρατείται για διάστημα πέντε και πλέον μηνών, από κανένα στοιχείο του φακέλου δεν προκύπτουν ειδικότερα δεδομένα από τα οποία να δικαιολογείται η παράταση της κράτησης του αντιλέγοντος πέραν του πενταμήνου, συνεκτιμώντας περαιτέρω ότι ο αντιλέγων πιθανολογείται ότι θα φιλοξενηθεί στην ιδιόκτητη κατοικία του θείου του και δεν είναι ύποπτος φυγής οι κρινόμενες αντιρρήσεις γίνονται δεκτές. Διατάξεις : άρθρα 13 ΠΔ 114/2010, 76 Ν 3386/2005 1. Επειδή, το δικόγραφο ασκήθηκε παραδεκτώς και ειδικότερα, κατ’ εκτίμηση αυτού, αυτό στρέφεται κατά της .../22.7.2013 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ήτοι της τελευταίας απόφασης που αφορά την παράταση της κράτησης του αντιλέγοντος. 2. Επειδή, με το ΠΔ 114/2010 (ΦΕΚ Α’ 95) καθιερώθηκε ενιαία διαδικασία αναγνώρισης σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβουλίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα» (L 326/13.12.2005)....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.