ΔΠρΑθ 2258/2014 (Προεδρ. Διαδ.) [Κράτηση πέραν του 18μηνου - Υποχρεωτική διαμονή προς επιστροφή αλλοδαπού σε χώρο που ήδη κρατείται](παρατ. Ελ. Κουτσουράκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΑθ 2258/2014 (Προεδρ. Διαδ.) Πρόεδρος: Ι. Γεωργούλια, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Δικηγόρος: Α. Κωνσταντίνου Το χρονικό όριο της κράτησης που επιβάλλεται για την προετοιμασία της επιστροφής είναι κατ’ αρχήν έξι μήνες, δύναται δε να παραταθεί, υπό προϋποθέσεις, για δώδεκα ακόμη μήνες, πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τους δεκαοκτώ μήνες συνολικά, μετά την παρέλευση των οποίων η κράτηση αίρεται. Ενόψει του ότι στην ένδικη περίπτωση το περιοριστικό μέτρο που επιβλήθηκε στον αντιλέγοντα (υποχρεωτική διαμονή στον χώρο που ήδη κρατείται στην Αμυγδαλέζα) αποτελεί ουσιαστικά συνέχιση της κράτησής του, αφού δεν προκύπτει ότι αυτός απολύθηκε, αλλά αντιθέτως υποχρεώθηκε να συνεχίσει την διαμονή του στον ίδιο τόπο (ΚΚΦΑ Αμυγδαλέζας) με τις ίδιες συνθήκες, όπως όταν ήταν κρατούμενος, συνεπώς το μέτρο αυτό με τους όρους που του επιβλήθηκε δεν είναι λιγότερο επαχθές σε σχέση με την κράτησή του, άρα δεν είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του Ν 3907/2011 και πρέπει να αρθεί. Διατάξεις : άρθρα 21, 22, 30 Ν 3907/2011 [...] 2. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι με την .../8.11.2012 απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αρκαδίας, ο αντιλέγων υπήχθη σε διαδικασία επιστροφής (άρθρα 21 και 30 του Ν 3907/2011), διότι στις 5.11.2012 συνελήφθη στην Τρίπολη όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει στη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.