ΣυμβΑΠ 701/2013 (Τμ. Ε’ ποινικό) [Έκδοση αλλοδαπού - Εκκρεμής αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣυμβΑΠ 701/2013 (Τμ. Ε' ποινικό) Πρόεδρος: Χ. Δημάδης, Αντιπρόεδρος ΑΠ Εισηγήτρια: Αικ. Βασιλακοπούλου - Κατσαβριά, Αρεοπαγίτης Δικηγόροι: Μ. Παπαμηνά, Ι. - Μ. Τζεφερέκου, Ε. Σπαθάνα Μη έκδοση του εκζητουμένου, τούρκου υπηκόου, κουρδικής καταγωγής, στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας προκειμένου να δικαστεί για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, πλαστογράφηση σφραγίδας και παραγωγή πλαστών εγγράφων. Άρνηση κατηγοριών με την αιτιολογία ότι οφείλονται στη δίωξη του λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του και της πολιτικής δραστηριότητας του. Υποβολή αιτήσεως χορήγησης πολιτικού ασύλου. Μη έκδοση απόφασης σε πρώτο βαθμό από το αρμόδιο όργανο. Με βάση την εκκρεμούσα αίτηση παροχής πολιτικού ασύλου και λαμβανομένου υπόψη ότι ο εκζητούμενος ισχυρίζεται ότι έχει τις προϋποθέσεις να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο δεν είναι επιτρεπτή η έκδοσή του, πριν την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αιτήσεως του, αφού, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 5 παρ. 2 του ΠΔ 114/2010, μόνη η επίκληση από τον εκζητούμενο του φόβου δίωξης του, προφανώς για αδικήματα που σχετίζονται με τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την πολιτική δραστηριότητα που αυτός ανέπτυξε υπέρ της ελευθερίας του στην Τουρκία, δεν επιτρέπουν την απομάκρυνσή του, πριν την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για την χορήγηση ή μη του πολιτικού ασύλου που ζήτησε με την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.