Γ. Εγκύκλιοι - Έγγραφα της Διοίκησης

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

- ΕγκΥΠΕΣ οικ. 47168/14/18.9.2014: Υποβολή αιτήσεων χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής σε ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα (άρθρο 20Β Ν 4251/2014). «Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8 παρ. 2 και 9 παρ. 2 του Ν 4251/2014, δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης αδειών διαμονής από πληρεξούσιο δικηγόρο, υπό τον όρο η πληρεξουσιότητα να αποδεικνύεται εγγράφως με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από οποιαδήποτε δημόσια αρχή. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται υπό την επιφύλαξη της ισχύος της θεώρησης εσόδου κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης. Ωστόσο, αποκλειστικά και μόνο για την κατηγορία του άρθρου 20Β του ίδιου νόμου, δηλαδή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ενόψει της αναγκαιότητας εξυπηρέτησης του ειδικού σκοπού, για τον οποίο θεσπίστηκε η εν λόγω κατηγορία, υφίσταται εξαίρεση του ανωτέρω κανόνα. Στην ειδική αυτή περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να εισέλθει με θεώρηση εισόδου (C ή D) στην Ελλάδα και εντός των χρονικών ορίων ισχύος αυτής να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για την ολοκλήρωση της αγοράς του ακινήτου και την κατάθεση της αίτησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής. Ο δικηγόρος, στη συνέχεια, μπορεί να καταθέσει τη σχετική αίτηση στην αρμόδια Υ.Α.Μ. αφού ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για τη σύσταση δικαιώματος απόκτησης άδειας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.