Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΙΜΔΑ στην Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης (ΥΦΕΚΑ) Αμυγδαλέζας

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

  ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ TOY ANΘΡΩΠΟΥ (ΙΜΔΑ) MARANGOPOULOS FOUNDATION FOR HUMAN RIGHTS (MFHR) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στις 9 Οκτωβρίου 2014, αντιπροσωπεία του ΙΜΔΑ επισκέφθηκε τους χώρους του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα Αττικής. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο κ. Σωτ. Μουσούρης, Μέλος ΔΣ ΙΜΔΑ και τ. Επίκουρος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο κ. Π. Δαμιανός, Μέλος ΔΣ ΙΜΔΑ και Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας, ο κ. Μ. Μαργαρίτης, Μέλος της Νομικής Επιτροπής ΙΜΔΑ και επ. Αρεοπαγίτης και οι κ. Κ. Καζανάς και Γ. Καραβοκύρης, επιστημονικοί συνεργάτες ΙΜΔΑ. Κατά την επίσκεψη, διαπιστώθηκε ότι στο ανωτέρω κέντρο κράτησης κρατούνται περίπου 1800 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και 90 περίπου ανήλικοι ηλικίας από 15 έως 17 ετών, με καταγωγή κυρίως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία, τη Σομαλία και τη Νιγηρία. Επισημαίνεται ότι οι αλλοδαποί που κρατούνται στην ΥΦΕΚΑ Αμυγδαλέζας βρίσκονται στο εν λόγω κέντρο ενόψει της απέλασής τους και σε καθεστώς πλήρους κράτησης (και όχι φιλοξενίας), για πολλούς δε η απέλαση είναι ανέφικτη λόγω της απουσίας διπλωματικών αρχών της χώρας τους στη χώρα μας, της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους, της αδυναμίας ταυτοποίησής τους κ.ά. Προσθέτουμε ότι πολλοί αλλοδαποί κρατούνται εκεί για περισσότερους από 18 μήνες (διαπιστώθηκαν περιστατικά...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.