ΣτΕ 633/2013 Τμ. Δ’ [Απόρριψη αίτησης χορήγησης ασύλου - Αίτημα επανεξέτασης - Άπαξ άσκηση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 633/2013 Τμ. Δ' Πρόεδρος: Δ. Πετρούλιας, Προεδρεύων Σύμβουλος Επικρατείας Εισηγητής: Ηρ. Τσακόπουλος, Σύμβουλος Επικρατείας Δικηγόροι: Εμμ. Λαμτζίδης, Β. Κυριαζόπουλος, Πάρεδρος ΝΣΚ Από την όλη οικονομία και το πνεύμα των ρυθμίσεων του ΠΔ 61/1999, που υποδηλώνουν την μέριμνα του κανονιστικού νομοθέτη για την κατά το δυνατόν ταχεία περαίωση των σχετικών υποθέσεων, προκύπτει ότι το αίτημα επανεξετάσεως απορριφθέντος αιτήματος χορήγησης ασύλου, κατά το άρθρο 5 του εν λόγω ΠΔ, αποτελεί μία εξαιρετική διαδικαστική δυνατότητα για τον ενδιαφερόμενο και, ως εκ τούτου, μία μόνο φορά μπορεί να υποβληθεί. Δεύτερο αίτημα επανεξετάσεως δεν επιτρέπεται και είναι, συνεπώς, απορριπτέο σε κάθε περίπτωση ως απαράδεκτο. (μειοψ.). Εν όψει δε του ότι ο αιτών, για την στήριξη του επικουρικού αιτήματός του για παραμονή στην χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους είχε αναφερθεί, στην προσφυγή του ενώπιον του Υπουργού, σε συγκεκριμένους και ουσιώδεις, δηλαδή και νομικά κρίσιμους πραγματικούς ισχυρισμούς, ήτοι σε αυτούς με τους οποίους επιχειρούσε να θεμελιώσει το κύριο αίτημά του για την χορήγηση πολιτικού ασύλου, το εν λόγω επικουρικό αίτημα ήταν εξεταστέο κατ’ ουσίαν. (μειοψ.) Διατάξεις : άρθρα 1Α [παρ. 2] ΝΔ 3989/1959, 3 [παρ. 8], 5, 8 ΠΔ 61/1999 [...] 2. Επειδή, από τα στοιχεία των φακέλων των δύο κρινομένων υποθέσεων προκύπτουν τα εξής: Ο αιτών,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.