ΣτΕ 106/2013 Τμ. Δ’ [Μη ανανέωση ΕΔΤΟ - Ιεραρχική προσφυγή - Λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας ](παρατ. Π. Σιμσίβε)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 106/2013 Τμ. Δ' Πρόεδρος: Σ. Ρίζος, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Χ. Μπολόφη, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Γ. Βουκελάτος, Στ. Κίκας, Πάρεδρος ΝΣΚ Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) σε Αλβανούς υπηκόους ελληνικής καταγωγής. Απόρριψη αιτήματος ανανεώσεως του ΕΔΤΟ λόγω εμπλοκής του εκκαλούντος σε αδικήματα σχετικά με τη χρήση πλαστών εγγράφων, την απείθεια και εξύβριση αστυνομικών οργάνων και την παράβαση του Κ.Ο.Κ. (οδήγηση χωρίς άδεια), αδικήματα για τα οποία αυτός καταδικάσθηκε. Δεν παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, οι δε σχετικές διοικητικές πράξεις δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προϊόν κακής χρήσεως της διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης. Δεν προβλέπεται ενδικοφανής προσφυγή στην περίπτωση απόρριψης ανανεώσεως ΕΔΤΟ για λόγους που ανάγονται στη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Διατάξεις : άρθρο 17 Ν 1975/1991, ΚΥΑ 4000/3/10-λε/30.5.2001 [...] 2. Επειδή, με την κρινόμενη έφεση ζητείται η εξαφάνιση της 441/2005 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως που άσκησε ο ήδη εκκαλών, Αλβανός υπήκοος, κατά της .../1-γ/9.9.2003 αποφάσεως του Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ιωαννίνων, απορριπτικής προσφυγής του ανωτέρω κατά της .../21.1.2003 αποφάσεως του Διευθυντή της Υποδιευθύνσεως Ασφαλείας Ιωαννίνων, με την οποία είχε απορριφθεί το αίτημά του περί ανανεώσεως του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητος Ομογενούς (ΕΔΤΟ). 3. Επειδή, κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 17 του N...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.