ΣτΕ 3068/2014 Τμ. Δ’ [Άδεια διαμονής στελέχους αλλοδαπής εταιρείας με υποκατάστημα στην Ελλάδα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 3068/2014 Τμ. Δ' Πρόεδρος: Σ. Ρίζος, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγητής: Κ. Πισπιρίγκος, Σύμβουλος Επικρατείας Δικηγόροι: Μ. Σεργάκης, Θ. Στριλάκος, Πάρεδρος ΝΣΚ Άδεια παραμονής σε αλλοδαπό, υπήκοο κράτους εκτός ΕΕ, ο οποίος εισήλθε νομίμως στην Ελλάδα με ειδική άδεια εισόδου για να εργασθεί σε θυγατρική εταιρία ή υποκατάστημα επιχείρησης εγκατεστημένης σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Απαιτείται απόδειξη συνάψεως της σχετικής συμβάσεως εργασίας, για την οποία ο νομοθέτης δεν προβλέπει ότι πρέπει απαραιτήτως να είναι σύμβαση ορισμένου χρόνου και να μη μετατρέπεται σε σύμβαση αορίστου χρόνου. Διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης να απαιτήσει ως προϋπόθεση για την χορήγηση ή την ανανέωση άδειας παραμονής την απόδειξη σύναψης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου χάριν περιορισμού των πιθανοτήτων λύσεως του συμβατικού δεσμού πριν από τη λήξη του χρόνου παραμονής που ορίζεται στην άδεια. Παράβαση αρχής χρηστής διοίκησης και δικαιώματος ακρόασης του διοικουμένου εκ της μη κλήσεως να υποβληθεί νέο δικαιολογητικό και συγκεκριμένα έγγραφο μετατροπής της υφιστάμενης σύμβασης από αορίστου σε ορισμένου χρόνου. Διατάξεις : άρθρα 8 [παρ. 1], 35 [παρ. 1δ, 3, 4] Ν 2910/2001 [...] 2. Επειδή, με την κρινόμενη έφεση ζητείται η εξαφάνιση της 89/2010 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου, με την οποία απορρίφθηκε η από 5.11.2005 αίτηση ακυρώσεως της εκκαλούσης, υπηκόου Κολομβίας,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.