ΔΠρΘεσ 2170/2014 Τμ. Β’ [Προσωποπαγές δικαίωμα διαμονής μελών οικογένειας ελλήνων πολιτών]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΘεσ 2170/2014 Τμ. Β' Πρόεδρος: Ι. Λαμπίρη, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγήτρια: Αν. Μπατσομήτρου, Πάρεδρος ΔΔ Ο θάνατος υπηκόου τρίτης χώρας, συζύγου, εν ζωή, Έλληνα πολίτη, από τον οποίο έλκει την κατ’ άρθρο 61 του Ν 3386/2005 νομιμοποίηση του ο ανιών του υπηκόου τρίτης χώρας (εν προκειμένω η αιτούσα), δεν συνιστά λόγο ανάκλησης της άδειας διαμονής που χορηγήθηκε στον ανιόντα συγγενή, βάσει της ιδιότητάς του ως μέλος οικογένειας Έλληνα πολίτη. Ο θάνατος του υιού της αιτούσας δεν δικαιολογεί, άνευ ετέρου, την απώλεια του δικαιώματος διαμονής στη χώρα, ως μέλος οικογένειας ελληνίδας υπηκόου. Πραγματικό ζήτημα η έννοια της οικογενειακής ζωής. Προστατευόμενοι και οι δεσμοί που αναπτύσσονται εντός εν δυνάμει οικογενειακών σχέσεων, καθώς και οι de facto οικογενειακοί δεσμοί. Διατάξεις : άρθρο 62 Ν 3386/2005 [...] 2. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για τη συζήτηση της οποίας κατατέθηκε η προβλεπόμενη από την περ. β’ της παρ. 6 του άρθρου 8 του Ν 4198/2013 (ΦΕΚ Α’ 215) δήλωση, επιδιώκεται, παραδεκτώς, η ακύρωση: α) της .../25.9.2009 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία ανακλήθηκε μερικώς, ως προς τα όρια, η .../2.4.2008 απόφαση του ίδιου περί χορηγήσεως στην αιτούσα άδειας διαμονής ως μέλος οικογένειας Έλληνα πολίτη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.