ΔΠρΠειρ 264/2013 Τμ. 6ο Τριμ. [Μη ανανέωση άδειας παραμονής - Οικογενειακή επανένωση - Συνεισφορά μέλους οικογένειας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΠειρ 264/2013 Τμ. 6ο Τριμ. Πρόεδρος: Αικ. Σολδάτου, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγήτρια: Β.-Α. Καλλίτση, Πρωτοδίκης ΔΔ Δικηγόροι: Θ. Παναγιωτίδης Μη ανανέωση άδειας παραμονής αλλοδαπής κατά τις διατάξεις του ΠΔ 131/2006, λόγω μη επαρκών πόρων. Απόρριψη ισχυρισμών της για επαρκές εισόδημα του υιού της ο οποίος όμως ήταν κατά τον κρίσιμο χρόνο ενήλικος και έγγαμος, επομένως, δεν θεωρείτο, κατά την έννοια του νόμου μέλος της οικογένειας υπηκόου τρίτης χώρας στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης, οπότε και το ατομικό του εισόδημα δεν μπορούσε να συνυπολογιστεί ως συνεισφορά κατά τις διατάξεις του άρθρου 8 του ΠΔ 131/2006. Διατάξεις : ΠΔ 131/2006, άρθρο 6 ΚΔΔιαδ Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την άσκηση της οποίας καταβλήθηκε το προβλεπόμενο παράβολο (...), επιδιώκεται η ακύρωση της .../24.10.2012 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Δυτικής Αττικής και Πειραιώς), με την οποία απορρίφθηκε η από 21.1.2008 αίτηση της αιτούσας περί ανανέωσης άδειας διαμονής, επιβλήθηκε δε σε αυτήν το μέτρο της επιστροφής με οικειοθελή αναχώρηση από τη χώρα. Επειδή, στο άρθρο 1 του ΠΔ 131/2006 (ΦΕΚ Α΄ 143) ορίζεται ότι: «Σκοπός του παρόντος είναι η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2003/86/ΕΚ του Συμβουλίου της 22ας Σεπτεμβρίου 2003 "σχετικά με το δικαίωμα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.