ΣτΕ 4125/2014 Τμ. Α’ [Άρνηση χορήγησης ισόβιας σύνταξης από τον ΟΓΑ σε ομογενή](παρατ. Στ. Πετροπουλάκος)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 4125/2014 Τμ. Α' Πρόεδρος: Αν. Γκότσης, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Θ. Ζιάμου, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Θ. Θεοδωρακόπουλος, Αικ. Κανελλοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ   Η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα της πολύτεκνης μητέρας αποτελεί, κατά τη ρητή διατύπωση της διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν 2163/1993, απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγήσει σ’ αυτήν ο ΟΓΑ ισόβια σύνταξη, ενώ τυχόν απομακρύνσεις της από την Ελλάδα μη υπερβαίνουσες εύλογο χρονικό διάστημα δεν δύναται να θεωρηθεί ότι αναιρούν τη συνδρομή της προϋπόθεσης της μόνιμης διαμονής. Η πράξη με την οποία απορρίπτεται η αίτηση για τη χορήγηση ισόβιας σύνταξης πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη. Μη νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη η προσβαλλομένη απόφαση του ΟΓΑ, δεδομένου ότι η αιτούσα προσήγαγε στοιχεία απόδειξης της μόνιμης διαμονής της στην Ελλάδα (ΕΔΤΟ, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας κ.λπ.), ενώ η προσβαλλόμενη απόφαση αναφέρεται αορίστως στις σελίδες του διαβατηρίου της, χωρίς να μνημονεύονται σε αυτήν τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα απουσίας από την Ελλάδα (μετακινήσεις προς Αλβανία για φροντίδα υπερήλικης μητέρας), ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί κατά πόσο συνέτρεχε εν προκειμένω η προϋπόθεση της μόνιμης διαμονής για τη χορήγηση της επίμαχης σύνταξης. Διατάξεις : άρθρα 63 [παρ. 4] Ν 1892/1990, πρώτο [παρ. 1] Ν 1910/1944, 3 [παρ. 2-3] Ν 2163/1993 1. Επειδή,...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.