ΣτΕ ΕΑ 428/2013 [Έκδοση αλλοδαπού - Απαραδέκτως προβαλλόμενοι λόγοι ακυρώσεως]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ ΕΑ 428/2013 Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Χ. Μπολόφη, Πάρεδρος ΣτΕ Αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης του ΥΔΔΑΔ με την οποία διατάσσεται η έκδοση της αιτούσας, αλλοδαπής ρωσικής ιθαγένειας, στις δικαστικές αρχές της Ρωσίας. Επί αιτήσεως ακυρώσεως κατά αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία διατάσσεται η έκδοση αλλοδαπού, απαραδέκτως προβάλλονται λόγοι ακυρώσεως, αναγόμενοι σε ζητήματα, επί των οποίων έκριναν τα δικαστικά όργανα, κατόπιν γνωμοδοτήσεως των οποίων εκδόθηκε η υπουργική αυτή απόφαση, και, γενικότερα, λόγοι ακυρώσεως, αναγόμενοι σε ζητήματα, η κρίση των οποίων έχει ανατεθεί κατά νόμο στα εν λόγω δικαστικά όργανα, ενώπιον των οποίων ο εκζητούμενος έχει, άλλωστε (βλ. άρθρα 448 παρ. 1 και 451 παρ. 2 του ΚΠΔ), το δικαίωμα να παραστεί και να προβάλει κάθε συναφή με τα ζητήματα αυτά ισχυρισμό. Διατάξεις : Ν 4165/1961, άρθρα 443 [παρ. 2], 450 [παρ. 1], 451 [παρ. 1], 452 [παρ. 1 -2] ΚΠΔ [...] 2. Επειδή, με την αίτηση αυτή ζητείται η αναστολή εκτελέσεως της 70527 ΦΕΑ 784β/12.8.2013 αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία διατάσσεται η έκδοση και παράδοση της αιτούσης, αλλοδαπής ρωσικής ιθαγένειας, στις δικαστικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά της πράξεως αυτής η αιτούσα έχει ασκήσει αίτηση ακυρώσεως, δικάσιμος της οποίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.