ΔΠρΘεσ 467/2014 (Προεδρ. Διαδ.) [Αίτημα ασύλου που δεν έχει καταγραφεί από την αρμόδια αρχή - Συνέχιση κράτησης](παρατ. Αλ. Κωνσταντίνου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΘεσ 467/2014 (Προεδρ. Διαδ.) Πρόεδρος: Ι. Λαμπίρη, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Δικηγόρος: Δ. Νάκος Αν η αίτηση διεθνούς προστασίας υποβληθεί σε μη αρμόδια αρχή, αυτή υποχρεούται να ειδοποιήσει αμέσως την αρμόδια αρχή παραλαβής με τον προσφορότερο τρόπο και να παραπέμψει σε αυτήν τον αιτούντα εντός των νομίμων προθεσμιών της παρ. 5 του άρθρου 11 του Ν 3907/2011, η προθεσμία αυτή αρχίζει από τότε που ο κρατούμενος και ήδη αιτών διεθνή προστασία, έστω σε αναρμόδια αρχή, συνδράμει, στα πλαίσια της υποχρέωσης συνεργασίας του με τις αρχές κράτησης, για τη διαπίστωση των στοιχείων της ταυτότητάς του, κατά το χρονικό δε αυτό διάστημα από την υποβολή του αιτήματος διεθνούς προστασίας σε μη αρμόδια αρχή έως τη διαπίστωση των στοιχείων ταυτότητας του αιτούντος από την αρχή αυτή, προκειμένου να οδηγηθεί στην αρμόδια αρχή παραλαβής, δεν πρέπει να θεωρηθεί νομίμως διαμένων, ως εκ τούτου δεν εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 2008/115 και του Ν 3907/2011. Διατάξεις : άρθρο 11 [παρ. 5] Ν 3907/2011, Οδηγία 2008/115 [...] Η Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ. Ιωάννα Λαμπίρη ... αφού έλαβε υπόψη: Α) τις διατάξεις των άρθρων 17 (παρ. 1), 18 (περ. ζ) και 30 (παρ. 2) του Ν 3907/2011, μεταξύ άλλων, περί προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.