ΤρΠλημΑθ 4920/2013 [Συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση αλλοδαπού - Αφίσα προσβλητικού περιεχομένου]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΤρΠλημΑθ 4920/2013 Πρόεδρος: Σ. Πλατάκη Μέλη: Μ. Χρυσού, Ου. Φλεριανού Εισαγγελέας: Στ. Στεφανάτου Δικηγόροι: Η. Σιδέρης, Ε. Παπαγιάννης, Μ. - Ι. Καραγιάννη Βλάβη της τιμής και της υπόληψης του μηνυτή, ο οποίος εμφανιζόταν στην αφίσα που κόλλησε ο κατηγορούμενος να φοράει ένα περιδέραιο με αθλητικά παπούτσια, ενέργεια η οποία στην χώρα καταγωγής του εγκαλούντος θεωρείται προσβολή υπό την έννοια ότι έπραξε κάτι κακό, ότι τέλεσε κάποια αδικία. Τα όσα ισχυρίστηκε για τον μηνυτή ο κατηγορούμενος ήταν αναληθή, αφού ο μηνυτής δεν έκανε καμία παρατυπία στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ του πακιστανικού επιμελητηρίου όπως με βεβαιότητα προέκυψε στο ακροατήριο. Από την αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο καθώς και από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως που εξετάστηκαν νομότυπα στο ακροατήριο σε συνδυασμό με την απολογία των κατηγορουμένων και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως, προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έχει τελέσει τις πράξεις που του αποδίδει το κατηγορητήριο και πρέπει να κηρυχθεί ένοχος διότι προέκυψε, πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στις 12.01.2012, τύπωσε αφίσες και κόλλησε αυτές στην περιοχή της Ομόνοιας και στους γύρω δρόμους, στις οποίες ήταν γραμμένο στη Βεγγαλική γλώσσα κείμενο που ανέφερε ότι ο μηνυτής «Κ....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.