Προτάσεις της ΕΔΑΜ για την τροποποίηση του ισχύοντος δικαίου αλλοδαπών

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2014, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Η «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ» (Ε.Δ.Α.Μ/www.edam.gr.) αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε θέματος που αφορά στο Δίκαιο Αλλοδαπών στην θεωρία και στην εφαρμογή του, την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στην πράξη. Αριθμεί 300 μέλη δικηγόρους, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών. 1) Χορήγηση βεβαίωσης τύπου α’ σε αιτήματα εξαιρετικών λόγων. H απλή απόδειξη παραλαβής αιτήματος εξαιρετικών λόγων δεν καλύπτει τους αιτούντες ως προς τη νομιμότητα της παραμονής. Σε περιπτώσεις πρόδηλης βασιμότητας του αιτήματος (π.χ. ύπαρξη παλαιότερων αδειών παραμονής) πρέπει να χορηγείται βεβαίωση τύπου Α. 2) Προσθήκη νέων κατηγοριών ανθρωπιστικών λόγων. α) Γυναίκες που έχουν γεννήσει στην Ελλάδα και αποδεικνύουν την παραμονή τους στη χώρα πέντε χρόνια μετά τη γέννηση, εφόσον ο συντηρών- σύζυγος και το παιδί διαθέτουν άδεια παραμονής β) Όσοι λαμβάνουν απορριπτική απόφαση επί αιτήματος πολιτικού ασύλου, μετά από αναμονή πέντε ετών και εφόσον διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα τα χρόνια αυτά γ) υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν εισέλθει με σπουδαστική βίζα, έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. 3) Νομιμοποίηση υπηκόων τρίτων χωρών που εργάζονται ως οικόσιτοι...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.