ΣτΕ 4527/2014 Τμ. Δ΄ [Προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου σε Παλαιστίνιους που απολαμβάνουν προστασία από την UNRWA]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 4527/2014 Τμ. Δ΄ Πρόεδρος: Αθ. Ράντος, Προεδρεύων Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Μ. Αθανασοπούλου, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Σπ. Κουλοχέρης, Π. Αγγέλου, Πάρεδρος ΝΣΚ Πρόσωπα που απολαύουν προστασίας ή συνδρομής από όργανο ή Οργανισμό των ΗΕ, όπως, εν προκειμένω, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της Σύμβασης της Γενεύης του 1951. Και προβλέπεται μεν, στο β΄ εδάφιο του άρθρου 1 Δ του ΝΔ 3989/1959, ότι η παύση της προστασίας ή συνδρομής αυτής, για οποιονδήποτε λόγο - εφόσον δεν έχει ρυθμιστεί οριστικά η τύχη τους σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - έχει ως αυτόματη συνέπεια την απόλαυση των ευεργετημάτων που απορρέουν από την εν λόγω Σύμβαση, όταν, όμως, η παύση οφείλεται σε αναχώρηση του ενδιαφερομένου προσώπου από τη ζώνη δραστηριοποίησης του Οργανισμού (εδώ της UNRWA), εναπόκειται στις εθνικές αρχές να εξακριβώνουν, διατυπώνοντας εξατομικευμένη κρίση, εάν η αναχώρηση δικαιολογείται από λόγους που εκφεύγουν του ελέγχου του προσώπου και είναι ανεξάρτητοι της βουλήσεώς του, όπως σε περίπτωση προσωπικών συνθηκών σοβαρής ανασφάλειας και αδυναμίας του Οργανισμού να διασφαλίσει συνθήκες διαβιώσεως σύμφωνα προς την αποστολή του, ή οφείλεται σε δικές του ενέργειες. Διατάξεις : άρθρο 1 παρ. Δ ΝΔ 3989/1959 [...]...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.