ΣτΕ 450/2014 Τμ. Δ΄ [Ανάκληση ΕΔΤΟ - Έλλειψη θεμελιώδους προϋπόθεσης για την απόκτηση της ομογενειακής ιδιότητας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 450/2014 Τμ. Δ΄ Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγητής: Ι. Μιχαλακόπουλος, Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Ε. Ηλιαδέλης, Πάρεδρος ΝΣΚ Η έλλειψη γνησίας προξενικής θεωρήσεως στηρίζει νομίμως και επαρκώς την ανάκληση του ΕΔΤΟ, ασχέτως υπαιτιότητας, γνώσεως της πλαστότητας ή ποινικής καταδίκης του εκκαλούντος, ελλείψει συνδρομής νομίμου προϋποθέσεως. Η δημιουργία πλέγματος βιοτικών σχέσεων στην χώρα δεν ασκεί επιρροή, όταν εξ αρχής ελλείπει θεμελιώδης προϋπόθεση για την απόκτηση νομίμου τίτλου παραμονής, ήτοι η προσήκουσα απόδειξη της ομογενειακής ιδιότητας, όπως συνέβη εν προκειμένω. Ανεξαρτήτως αυτού, η εκ του νόμου περιορισμένη χρονική ισχύς των ΕΔΤΟ και η συνακόλουθη υποβολή του δικαιούχου στην διαδικασία ανανεώσεώς τους σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν επιτρέπουν καν την δημιουργία αξίων προστασίας διοικητικών καταστάσεων [στην συγκεκριμένη περίπτωση μεσολάβησαν μόλις 2 ½ έτη μεταξύ της ανακληθείσης και της ανακλητικής πράξεως]. Διατάξεις : ΚΥΑ 4000/3/10-δ/9.5.2005 (ΦΕΚ Β΄ 646) [...] 2. Επειδή, με την αίτηση αυτή ζητείται κατά την παράγραφο 2 του άρ. 34 Α κωδ. ΠΔ 18/1989 να εισαχθεί στο ακροατήριο έφεση του ήδη αιτούντος, η οποία είχε απορριφθεί με την 3471/2012 εν συμβουλίω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προδήλως αβάσιμη. 3. Επειδή, η αίτηση αυτή ασκείται εμπροθέσμως και παραδεκτώς εν γένει, με συνέπεια να έχει παύσει η ισχύς της 3471/2012...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.