ΣτΕ 697/2015 Τμ. Δ΄ [Άδεια διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα - Επαρκείς οικονομικοί πόροι]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 697/2015 Τμ. Δ΄ Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγητής: Γ. Παπαγεωργίου, Σύμβουλος Επικρατείας Δικηγόροι: Στ. Κίκας, Πάρεδρος ΝΣΚ Ορθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι η προσβαλλόμενη πράξη του ΓΓ της Περιφερείας Αττικής με την οποία απορρίφθηκε αίτημα ανανέωσης της άδειας διαμονής του αιτούντος για την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας είναι μη νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη καθότι η Διοίκηση, πέραν των φορολογητέων εισοδημάτων του εφεσιβλήτου που προέκυπταν από τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα των οικονομικών ετών 2002-2004, δεν συνεξετίμησε, όπως ώφειλε, την συνολική πορεία των οικονομικών μεγεθών της επιχειρήσεώς του, την συνέχιση της λειτουργίας της και το αναλωθέν για την έναρξη της λειτουργίας της κεφάλαιο, εν όψει του ότι ήδη από το πρώτο έτος της λειτουργίας της (οικονομικό έτος 2003) η εμπορική επιχείρηση του εφεσιβλήτου -καίτοι θα εδικαιολογείτο, κατά τα κοινώς γνωστά, να εμφανίζει ζημία λόγω των αυξημένων λειτουργικών εξόδων της ενάρξεως των εργασιών της- εμφάνισε, μικρού έστω ύψους, φορολογητέο εισόδημα, ενώ κατά τα επόμενα οικονομικά έτη (2004, 2005), το εξ αυτής εισόδημα εμφανίζεται, στα οικεία εκκαθαριστικά σημειώματα, αυξημένο, γεγονός που αποδεικνύει την βιωσιμότητα της ατομικής επιχειρήσεως του εφεσιβλήτου. Διατάξεις : άρθρα 26, 27, 65 [παρ. 4] Ν 2910/2001 1. Επειδή, με την κρινόμενη έφεση, για την οποία δεν απαιτείται...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.