ΔΕφΠειρ 17/2014 Τμ. Α3 Ακυρωτικό (Σε Συμβ.) [Αίτηση αναστολής κατά απορριπτικής απόφασης επί αιτήματος ασύλου]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΕφΠειρ 17/2014 Τμ. Α3 Ακυρωτικό (Σε Συμβ.) Πρόεδρος: Μ. Ζούκα - Καλυβοδιάκου, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Εισηγήτρια: Ε. Τσαγκαροπούλου, Εφέτης ΔΔ Απόρριψη αιτήματος αναγνώρισης προσφυγικής ιδιότητας και χορήγησης ασύλου. Αίτηση αναστολής εκτελέσεως απόφασης Επιτροπής Προσφυγών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο αιτών δεν προσκόμισε, αλλά ούτε και τώρα προσκομίζει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο περί του ισχυρισμού του, δηλαδή περί δίωξης του στην πατρίδα του και δικαιολογημένου φόβου για τη ζωή του, σε περίπτωση επιστροφής του σ' αυτή. Δεν στοιχειοθετείται, ενόψει τούτων, κίνδυνος ανεπανόρθωτης ή δυσχερώς επανορθώσιμης βλάβης του αιτούντος σε περίπτωση αναγκαστικής επιστροφής του στη χώρα καταγωγής του, καθ’ ό δε μέρος προβάλλει ότι, σε περίπτωση εκτέλεσης θα ανατραπούν οι βιοτικές σχέσεις που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα, η αίτηση είναι απορριπτέα, γιατί κατά τα παγίως κριθέντα, το ενδεχόμενο ανατροπής βιοτικών σχέσεων δεν συνιστά νόμιμο λόγο για τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης πράξεων, οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί κατά την κοινή περί αλλοδαπών νομοθεσία, αλλά κατά τη διαδικασία χορήγησης ασύλου. 1. Επειδή με την κρινόμενη αίτηση αναστολής, για την άσκηση της οποίας καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (.../2013 ειδικό έντυπο παραβόλου), ζητείται η αναστολή εκτέλεσης της .../2-4-2013 απόφασης της 2ης Επιτροπής Προσφύγων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία απορρίφθηκε τελικά αίτημα...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.