ΔΠρΑθ 1360/2014 (Προεδρ. Διαδ.) [Μη νόμιμη παράταση κράτησης - Έλλειψη ειδικής αιτιολόγησης]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΑθ 1360/2014 (Προεδρ. Διαδ.) Πρόεδρος: Β. Φαϊτάς, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Δικηγόρος: Μ. Κανούμπετσι Στην υπό κρίση περίπτωση η παράταση της κράτησης δεν είναι δικαιολογημένη γιατί δεν αιτιολογείται ειδικά για ποιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε στο τρίμηνο που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αποφάσεων παράτασης κράτησης η προγραμματισμένη πριν από την πρώτη από τις αποφάσεις αυτές συνάντηση στο Προξενείο της χώρας του αντιλέγοντος προκειμένου να ταυτοποιηθεί αυτός και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της απομάκρυνσής του. Η ειδική αυτή αιτιολόγηση είναι απαραίτητη λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα, που έχει η ρύθμιση της παρ. 6 του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 περί δυνατότητας παράτασης της κράτησης, πολύ δε περισσότερο που στην υπό κρίση περίπτωση έλαβε χώρα δεύτερη συνεχόμενη απόφαση παράτασης της κράτησης (για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο), ενώ ο συνολικός χρόνος της κράτησης του αντιλέγοντος ξεπέρασε ήδη τους εννέα (9) μήνες. Δεκτές οι αντιρρήσεις. Διατάξεις : άρθρο 30 [παρ. 6] Ν 3907/2011 1. Οι ένδικες αντιρρήσεις ασκούνται παραδεκτώς. 2. Στο άρθρο 21 του Ν 3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ "σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη - μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών” και λοιπές...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.