Απόφαση 10η Επιτροπής Προσφυγών άρ. 3 Ν 3907/2011 (Αρ. Πρωτ: 10738/23.09.2015) [Πλημμέλειες διαδικασίας εξέτασης ασύλου - Έκταση εξουσίας Επιτροπής Προσφυγών](παρατ. Σπ. Κουλοχέρης)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2015, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Αθ. Τάκης Μέλη: Αλ.-Ελ. Γεωργιάδη, Θ. Οικονόμου Κατά γενική αρχή του προσφυγικού δικαίου, εάν στον αιτούντα άσυλο δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να εξηγήσει τις όποιες ασάφειες και αντιφάσεις που αφορούν ζητήματα ουσιώδη για την εξέταση της αίτησής του για διεθνή προστασία, η αρμόδια αρχή απόφασης δεν μπορεί να προβεί σε αρνητική εκτίμηση της αξιοπιστίας του. Η Επιτροπή κατά την πλειοψηφία των τακτικών μελών της κρίνει ότι δεν δύναται να διαμορφώσει άποψη και να αξιολογήσει τους λόγους για τους οποίους ο προσφεύγων εγκατέλειψε τη χώρα του, λόγω των εξαιρετικά σημαντικών ελλείψεων της πρωτοβάθμιας απόφασης και των παρατυπιών που σημειώθηκαν σε βάρος του κατά τη διοικητική διαδικασία σε Α’ και Β’ Βαθμό. Δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του προσφεύγοντα την ιδιότητα του πρόσφυγα. Ο προσφεύγων δεν δικαιούται να αναγνωριστεί ως δικαιούχος καθεστώτος επικουρικής προστασίας. Στην περίπτωση που η παρούσα απόφαση καταστεί τελεσίδικη (άρθρο 2 περ. ε’ του ΠΔ 113/2013), πιθανολογείται (άρθρο 33 του ΠΔ 113/2013) ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την παραπομπή της υπόθεσης στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εξεταστεί η χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σύμφωνα με το άρθρο 1 περ. στ’ της υπ’ αριθμ. οικ. 30651/2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 1453). Διατάξεις : άρθρα 2 [περ. ε'], 33 ΠΔ...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.