ΣτΕ Ολ 2399/2014 [Ίδρυση ισλαμικού τεμένους]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρό εδρος: Κ. Μενουδάκος, Πρόεδρος ΣτΕ Εισηγητής: Γ. Παπαγεωργίου, Σύμβουλος Επικρατείας Δικηγόροι: Α. Δάφνης, Η. Ψώνης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Ι. Κυμιωνής Η ρύθμιση του Ν 3512/2006, η οποία δεν περιορίζεται στο ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας λατρευτικού χώρου, αλλά έχει ευρύτερο αντικείμενο με κεντρικό στοιχείο την ίδρυση ΝΠΙΔ και την ανάθεση στο νομικό αυτό πρόσωπο της διοίκησης, της διαχείρισης και της συντήρησης του τεμένους που πρόκειται να ανεγερθεί, θεσπίστηκε για λόγους, οι οποίοι προκύπτουν από τα προπαρασκευαστικά στοιχεία του νόμου και κυρίως την αιτιολογική έκθεση και το πρακτικό της σχετικής συνεδρίασης της Βουλής και για τους οποίους θεωρήθηκε αναγκαίο η ρύθμιση να αποκτήσει «επί της ουσίας διαχειριστικό χαρακτήρα». Με τα δεδομένα αυτά, οι επίμαχες διατάξεις, κατά το μέρος που αποτελούν έρεισμα ή προϋπόθεση για την έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης δεν αντίκεινται στις συνταγματικές αρχές της διακρίσεως των εξουσιών και της ισότητας, δεδομένου ότι, εν πάση περιπτώσει, προκύπτουν οι λόγοι, για τους οποίους ο νομοθέτης, κατά την ουσιαστική εκτίμησή του, η ορθότητα της οποίας δεν υπόκειται καταρχήν σε δικαστικό έλεγχο, θεώρησε αναγκαία την ένταξη των διατάξεων αυτών στην παραπάνω συνολική νομοθετική ρύθμιση, για την επιβολή της οποίας ως συνόλου δεν προβλέπεται αρμοδιότητα οργάνων της εκτελεστικής λειτουργίας και δεν θεσπίζεται σχετική...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.