ΔΠρΘεσ 872/2014 Τμ. Ε΄ (Τριμ.) [Διακοπή σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα ομογενούς από την Αλβανία]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Π. Τούμπος, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγήτρια: Β. Τσομπανίδου, Πάρεδρος ΔΔ Δικηγόροι: Φ. -Μ. Σολδάτου, Δικαστική Πληρεξούσια ΝΣΚ Ανάκληση απόφασης απονομής σύνταξης ανασφάλιστου υπερήλικα ομογενούς από την Αλβανία. Απορριπτέος ως αβάσιμος ο προβαλλόμενος λόγος περί αντίθεσης των διατάξεων της παρ. 2 του άρ. 1 του Ν 1269/1982 κατά το μέρος που ορίζει τη μόνιμη διαμονή ως προϋπόθεση χορήγησης της σύνταξης στις διατάξεις των άρ. 4 παρ. 1 και 2, 21 παρ. 3, 22 παρ. 5, 25 παρ. 1 εδ. δ, 2, 4, 80 παρ. 1 και 108 παρ. 1 Συντ. Νόμιμη η ανάκληση της απονομής της σύνταξης καθώς ο προσφεύγων κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα παρέμενε περιστασιακά και για λίγες ημέρες στην Ελλάδα, χωρίς να αποτελεί το σταθερό κέντρο των βιοτικών του σχέσεων και δεν κατέστη ο τόπος της κύριας και μόνιμης εγκατάστασής του. Διατάξεις: άρθρο 1 Ν 1296/1982 [...] H κρίση του είναι η εξής: 1. Επειδή, με την κρινόμενη προσφυγή, για την άσκηση της οποίας καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο (βλ. τα υπ’ αριθμ. ... και ... σειράς Α’ ειδικά γραμμάτια παραβόλου), ζητείται η ακύρωση της σιωπηρής απόρριψης από το κατ΄ άρθρο 40 του Καταστατικού Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Αγροτών (ΠΔ 78/1998, ΦΕΚ Α΄ 72) αρμόδιο για την εκδίκαση των...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.