ΣτΕ 4590/2015 Τμ. Δ΄ [Εγγραφή στον ΕΚΑΝΑ - Απέλαση - Απαράδεκτη έφεση]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 4590/2015 Τμ. Δ΄ Πρόεδρος: Ε. Σαρπ , Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Χ. Ευαγγελίου , Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Ζ. Κεσσές, Δ. Κατωπόδης , Πάρεδρος ΝΣΚ Απέλαση της εκκαλούσας και εγγραφή της στον ΕΚΑΝΑ. Η μνεία στο δικόγραφο, κατά την ανάπτυξη των λόγων εφέσεως των σχετικών με τη νομιμότητα της κρίσεως της εκκαλουμένης απόφασης ως προς τη νομική βάση της πράξεως απέλασης και τη μη εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας ,ορισμένων αποφάσεων του ΣτΕ δεν συνιστά παραδεκτώς προβλητέο ισχυρισμό περί αντιθέσεως της εκκαλουμένης αποφάσεως στη νομολογία του ΣτΕ . Ούτε η μνεία αποφάσεων διοικητικών δικαστηρίων στο δικόγραφο στοιχειοθετεί παραδεκτώς προβαλλόμενο ισχυρισμό περί αντίθεσης της εκκαλουμένης σε αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, πρωτίστως διότι οι αποφάσεις αυτές, αποσπάσματα των οποίων μνημονεύονται στο δικόγραφο, δεν προσκομίσθηκαν με την κατάθεση της κρινόμενης εφέσεως, ανεξαρτήτως του ότι και η επίκληση των αποφάσεων αυτών γίνεται προς επίρρωση των προβαλλομένων λόγων εφέσεως. Διατάξεις: άρθρα 75 [παρ. 1β] Ν 3386/2005, 12 [παρ. 2], 70 Ν 3900/2010 1. Επειδή, με την κρινόμενη έφεση, για την άσκηση της οποίας έχει καταβληθεί το νόμιμο παράβολο (υπ’ αριθμ. ... και .../2014 ειδικά έντυπα παραβόλου σειράς Α’), ζητείται η εξαφάνιση της 5419/2013 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακυρώσεως της ήδη...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.