ΣτΕ 1950/2015 Τμ. Δ΄ [Υποχρεώσεις αεροπορικής εταιρείας - Μεταφορά αλλοδαπού - Κυρώσεις]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 1950/2015 Τμ. Δ΄ Πρόεδρος: Ε. Σαρπ , Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Μ. Αθανασοπούλου , Πάρεδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Μ. Δεληγιάννη , Πάρεδρος ΝΣΚ Η αληθής έννοια της διατάξεως της παρ. 3 του άρθρου 88 του Ν 3386/2005, όπως ίσχυε κατά τον κρίσιμο χρόνο, ήταν ότι το προβλεπόμενο από αυτήν πρόστιμο ήταν επιβλητέο σε περίπτωση που αεροπορική εταιρεία , ημεδαπή ή αλλοδαπή, μετέφερε από το εξωτερικό στην Ελλάδα αλλοδαπό, ο οποίος δεν ήταν εφοδιασμένος με την απαιτούμενη θεώρηση εισόδου στη χώρα . Ενόψει αυτών, νομίμως επεβλήθη η επίδικη κύρωση στην εφεσίβλητη – αιτούσα αλλοδαπή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα εκτελώντας πτήσεις προς την Ελλάδα, εφ’ όσον ο αλλοδαπός, που μετέφερε από την Ουκρανία, όφειλε, κατά τα ανωτέρω, να διαθέτει θεώρηση εισόδου στη χώρα, η δε κατοχή απλώς βεβαιώσεως περί καταθέσεως δικαιολογητικών για την έκδοση αδείας παραμονής από καμία διάταξη δεν προκύπτει ότι του παρείχε το δικαίωμα επανεισόδου στη χώρα. Διατάξεις: άρθρο 88 [παρ. 3] Ν 3386/2005 1. Επειδή, για την άσκηση της υπό κρίση εφέσεως δεν απαιτείται η καταβολή παραβόλου. 2. Επειδή, με την υπό κρίση έφεση ζητείται η εξαφάνιση της 18205/2009 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε δεκτή αίτηση ακυρώσεως της ήδη εφεσίβλητης αεροπορικής εταιρείας κατά της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.