ΔΠρΑθ 42/2015 Τμ. 10ο Τριμ. [Απέλαση - Λήξη νόμιμης παραμονής στην χώρα]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2015, Μάιος - Δεκέμβριος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΔΠρΑθ 42/2015 (Τμ. 10ο Τριμ.) Πρόεδρος: Γ. Χαμοπούλου , Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Εισηγήτρια: Ζ. Κορκοτίδου , Πάρεδρος Πρωτοδικών ΔΔ Δικηγόροι: Α. Ασπρίδη Έννοια συναφών πράξεων. Οι αναφερόμενες αποφάσεις, καίτοι αφορούν αμφότερες τον αιτούντα, δεν είναι συναφείς, ενόψει του ότι η μεν πρώτη προσβαλλόμενη απόφαση αφορά την απέλαση του αιτούντος από τη Χώρα λόγω στέρησης νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής , καθόσον εισήλθε στη Χώρα στις 12.3.2005 με προξενική θεώρηση 25 ημερών για τουρισμό, μετά τη λήξη της οποίας δεν αναχώρησε ως όφειλε , ενώ η δεύτερη αφορά την απόρριψη του αιτήματός του να λάβει άδεια διαμονής βάσει του άρθρου 91 παρ. 11 του Ν 3386/2005 , λόγω του ότι από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στα μαγνητικά αρχεία της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προέκυψαν στοιχεία για αφίξεις και αναχωρήσεις του αιτούντος προς και από τη Χώρα. Ο αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε μεν νομίμως στην Ελλάδα με προξενική θεώρηση, αλλά έληξε ο χρόνος νόμιμης παραμονής του, οφείλει να εγκαταλείψει πάραυτα την Ελλάδα , η δε Διοίκηση υποχρεούται να τον απελάσει ως παραμένοντα παρανόμως στη Χώρα, χωρίς να απαιτείται η συνδρομή ειδικότερων λόγων δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος που να επιβάλλουν την απέλασή του και ασχέτως οποιασδήποτε συμπεριφοράς του, δεδομένου ότι στην...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.