Θ. Τσιάτσιος, Η πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων σε ζητήματα δικαίου αλλοδαπών

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων σε ζητήματα δικαίου αλλοδαπών* Θεόδωρος Τσιάτσιος, Δικηγόρος, ΜΔΕ Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών Περίληψη: Στο πρώτο μέρος της παρούσας μελέτης, ο συγγραφέας παρουσιάζει μία ειδική προϋπόθεση για το παραδεκτό του ενδίκου μέσου της έφεσης ενώπιον του ΣτΕ, την επίκληση νομολογίας του ΣτΕ ή άλλου ανωτάτου δικαστηρίου ή άλλης ανέκκλητης απόφασης διοικητικού δικαστηρίου (άρθρο 12 παρ. 2 του Ν 3900/2010) και εν συνεχεία προβαίνει σε σχολιασμό αυτής, υπό το πρίσμα της σχετικής διαμορφωθείσας νομολογίας του ΣτΕ. Στο δεύτερο μέρος παρατίθενται μία σειρά από ενδιαφέρουσες αποφάσεις τόσο του ΣτΕ όσο και τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, οι οποίες κρίνουν επί ενδιαφερόντων ζητημάτων αλλοδαπών πολιτών. 1. Η επίκληση της νομολογίας του ΣτΕ ή άλλου ανώτατου δικαστηρίου ή άλλης ανέκκλητης απόφασης διοικητικού δικαστηρίου ως ειδική προϋπόθεση του παραδεκτού της έφεσης (άρθρο 12 παρ. 2 Ν 3900/2010) [1] 1α. Σχολιασμός του άρθρου 12 παρ. 2 Ν 3900/2010 υπό το πρίσμα και της σχετικής διαμορφωθείσας νομολογίας του ΣτΕ Με το άρθρο 12 παρ. 2 του Ν 3900/2010 εισήχθη μία ειδική προϋπόθεση παραδεκτού του ένδικου μέσου της έφεσης ενώπιον του ΣτΕ, η οποία προστέθηκε στην παρ. 1 του άρθρου 58 του ΠΔ 18/1989. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, «Η έφεση επιτρέπεται μόνον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.