Η. Κουβαράς, Διοικητική κράτηση αλλοδαπού αιτούντος διεθνούς προστασίας: πρώτες εφαρμογές του άρθρου 46 του Ν 4375/2016

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ειδικό θέμα: Η διοικητική κράτηση αιτούντων διεθνή προστασία αλλοδαπών μετά τον Ν 4375/2016 Διοικητική κράτηση αλλοδαπού αιτούντος διεθνούς προστασίας: πρώτες εφαρμογές του άρθρου 46 του Ν 4375/2016 [1] Ηλίας Κουβαράς, Πρωτοδίκης Δ.Δ., Δ.Ν. Περίληψη: Παρουσίαση του ενωσιακού (Οδηγίες 2013/32 και 2013/33 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) και εθνικού (άρθρο 46 του Ν 4375/2016) νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη διοικητική κράτηση των αιτούντων διεθνούς προστασίας, καθώς και των πρώτων αποφάσεων που εκδόθηκαν επί ασκούμενων αντιρρήσεων. Καινοτόμες προσεγγίσεις από τον διοικητικό δικαστή και ερμηνευτικά ζητήματα. 1. Το νομοθετικό πλαίσιο Α. Οι Οδηγίες 2013/32 και 2013/33 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Η Οδηγία 2013/32 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου « σχετικά με κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας » ορίζει ότι στους αιτούντες διεθνούς προστασίας επιτρέπεται να παραμείνουν στο κράτος μέλος, αποκλειστικά για το σκοπό της διαδικασίας, μέχρις ότου η αποφαινόμενη αρχή λάβει την απόφασή της, χωρίς το εν λόγω δικαίωμα παραμονής να θεμελιώνει δικαίωμα για χορήγηση άδειας διαμονής (άρθρο 9). Περαιτέρω, η Οδηγία 2013/33 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου « σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποδοχή των αιτούντων διεθνή προστασία (αναδιατύπωση) » περιέχει στο άρθρο 8, παρ. 3, πρώτο εδάφιο, εξαντλητική απαρίθμηση των...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.