ΔΠρΚομοτηνής 38/2016 (ΠΠΚ) [ Παράταση κράτησης αλλοδαπού αιτούντος διεθνή προστασία ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δικαστής: Β. Τσιτλακίδου, Προεδρεύουσα Πρωτοδίκης Δ.Δ. Αίτηση διεθνούς προστασίας αλλοδαπού κρατούμενου στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης διοικητικής του απέλασης. Επιβολή στον ανωτέρω στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπό, κράτησης 45 ημερών από την ημερομηνία υποβολής του ανωτέρω αιτήματος, προς διαπίστωση των πραγματικών στοιχείων της ταυτότητας ή της καταγωγής του λόγω κρίσης περί μη δυνατότητας εφαρμογής εναλλακτικών μέτρων σε βάρος του. Νόμιμη η παράταση της κράτησης του εν λόγω αλλοδαπού για άλλες 45 ημέρες, προς διαπίστωση της πραγματικής του ταυτότητας και καταγωγής, στοιχείων αναγκαίων για την ταχεία και αποτελεσματική εξέταση του αιτήματός του για χορήγηση διεθνούς προστασίας. Διατάξεις: άρθρο 46 Ν 4375/2016 [...] Επειδή, ο ανωτέρω αναφερόμενος αλλοδαπός, ενώ κρατείτο στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης διοικητικής του απέλασης, υπέβαλε αρμοδίως στις 16.6.2016 αίτηση διεθνούς προστασίας. Ακολούθως, με την .../16.6.2016 απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, η οποία εγκρίθηκε με την .../22.7.2016 απόφαση-πρακτικό του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε στον ανωτέρω στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων αλλοδαπό κράτηση 45 ημερών από την ημερομηνία υποβολής του προαναφερόμενου αιτήματος διεθνούς προστασίας, κατ΄ επίκληση του άρθρου 46 παρ. 2 περ. α΄ του Ν 4375/2016, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της ανωτέρω αιτήσεώς του για χορήγηση διεθνούς προστασίας, προς διαπίστωση των πραγματικών στοιχείων της ταυτότητας ή της καταγωγής του, καθώς, κατόπιν ατομικής...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.