ΔΠρΤρικάλων 31/2016 (Προεδρ. Διαδ.) [ Συνέχιση κράτησης αλλοδαπού για λόγους δημόσιας ασφάλειας ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δικαστής: Κ. Μανωλάκογλου, Πρωτοδίκης Δ.Δ. Δικηγόρος: Α. Μούστου Διαδικασία υποβολής αίτησης για διεθνή προστασία κατά τους ορισμούς του Ν 4375/2016. Πολίτης τρίτης χώρας, ο οποίος κρατείται προσωρινά, εφόσον εκδηλώσει τη βούλησή του να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, αποκτά την ιδιότητα του αιτούντος άσυλο και δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τη χώρα, ενώ παύει να υφίσταται και ο νόμιμος λόγος για την παράταση της επιβληθείσας με σκοπό την ολοκλήρωση της επιστροφής του κράτησης. Συνέχιση της κράτησης στην περίπτωση αυτή είναι κατ’ εξαίρεση επιτρεπτή, εφόσον είναι αναγκαία, κατόπιν ατομικής αξιολόγησης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα. Η αρμόδια αρχή θα πρέπει να λάβει νέα απόφαση και να εκφέρει εξατομικευμένη κρίση, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και κατόπιν τήρησης της προβλεπόμενης από τον νόμο διοικητικής διαδικασίας. Κρίση στην προκειμένη περίπτωση ότι λόγω συνδρομής στο πρόσωπο του αιτούντος διεθνή προστασία λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας ένεκα προγενέστερης ποινικής του καταδίκης, δεν συντρέχει νόμιμος λόγος για την άρση της κράτησής του. Διατάξεις: άρθρα 34, 36, 37, 46 Ν 4375/2016 1. Επειδή, ο αντιλέγων, συνελήφθη στις 20.7.2016 από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με την αιτιολογία της μη νόμιμης διαμονής του στη χώρα. Ακολούθως, με την .../23.7.2016 απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.