ΣτΕ 1772/2016 Τμ. Δ΄ [ Μη ανανέωση άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 1772/2016 Τμ. Δ΄ Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Χρ. Σιταρά, Πάρεδρος Δικηγόροι: Γ. Ζελενίτσας, Ι. Σφυρή, Πάρεδρος ΝΣΚ Προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία. Εφόσον συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας, στους οποίους περιλαμβάνεται και η έκδοση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης για κακούργημα ή πλημμέλημα σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, η διοίκηση μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής. Απόρριψη αιτήματος αλλοδαπού για ανανέωση της άδειας διαμονής του για εξαρτημένη εργασία λόγω του ότι κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα άμεσης συνέργειας σε διακεκριμένη κλοπή. Η ποινική καταδίκη αλλοδαπού για ορισμένα αδικήματα συνιστά λόγο δημόσιας τάξης που δικαιολογεί τη μη ανανέωση άδειας παραμονής χωρίς να απαιτείται περαιτέρω παράθεση και άλλων στοιχείων της επικινδυνότητάς του. Δεν ασκεί δε επιρροή στην κρίση για τη συνδρομή λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας στο πρόσωπο του αλλοδαπού, η αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας από το ποινικό δικαστήριο ποινής, γιατί αυτή συναρτάται με το αν η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής είναι αναγκαία για να αποτραπεί ο δράστης από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων. Διατάξεις: άρθρα 10, 12, 75 Ν 3386/2005 , 58 ΠΔ 18/1989 [...] 2. Επειδή, με την έφεση αυτή ζητείται η εξαφάνιση της 162/2012 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.