ΣτΕ 873/2016 Τμ. Α΄ [ Χορήγηση επιδόματος τρίτου τέκνου σε μητέρα πολίτη κράτους εκτός ΕΕ ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ 873/2016 Τμ. Α΄ Πρόεδρος: Α. Γκότσης, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Χ. Χαραλαμπίδη, Παρέδρος ΣτΕ Δικηγόροι: Αικ. Κανελλοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ Επίδομα τρίτου τέκνου. Δικαιούχοι παροχής. Κοινωνικά πλεονεκτήματα και οικογενειακές παροχές πρέπει, κατ’ εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου και υπό το πρίσμα της ΕΣΔΑ και του ΧΘΔΕΕ, να χορηγούνται στην οικογένεια νομίμως διαμένοντος και εργαζομένου στην Ελλάδα πολίτη της ΕΕ, του οποίου τα παιδιά έχουν, ομοίως, ιθαγένεια της Ένωσης, ακόμα και εάν η κατ’ αρχήν δικαιούχος των επιδομάτων αυτών μητέρα της οικογένειας είναι υπήκοος τρίτου κράτους, εφόσον τυχόν άρνηση χορήγησης των παροχών αυτών στην περίπτωση αυτή θέτει σε δυσμενέστερη θέση τα πιο πάνω μέλη της οικογένειας Έλληνα πολίτη, αποτελούμενη από παιδιά που έχουν την ελληνική υπηκοότητα, κατά την άσκηση του δικαιώματός τους να διακινούνται ελεύθερα εντός της Ένωσης και να διαμένουν στο έδαφος άλλου κράτους μέλους. Οι υπό κρίση διατάξεις των Ν 1892/1990, Ν 3454/2006 και Ν 3631/2008 και των διατάξεων που εκδόθηκαν κατ' εξουσιοδότηση αυτών, καθ' ό μέρος αποκλείουν τη χορήγηση των ένδικων επιδομάτων στην μητέρα υπήκοο τρίτου κράτους που έχει παιδιά υπηκοότητας κράτους μέλους της ΕΕ, αντίκεινται στο δίκαιο της ΕΕ. Διατάξεις: άρθρα 63 Ν 1892/1990 , 6 Ν 3631/2008 , 1, 5  Ν 3454/2006 [...] 2. Επειδή, με την αίτηση αυτή...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.