ΣτΕ ΕΑ 22/2016 [ Απόρριψη αίτησης αναστολής κατά απόφασης έκδοσης αλλοδαπής ]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2016, Ιανουάριος - Απρίλιος

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

ΣτΕ ΕΑ 22/2016 Πρόεδρος: Δ. Πετρούλιας, Αντιπρόεδρος ΣτΕ Εισηγήτρια: Δ. Μαυροπόδη, Πάρεδρος ΣτΕ Απόρριψη αίτησης αναστολής απόφασης έκδοσης και παράδοσης της αιτούσας, υπηκόου Αλβανίας, στις αλβανικές αρχές, για την έκτιση μη εκτιθέντος μέρους ποινής που της είχε επιβληθεί για το αδίκημα της απόπειρας εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Εν όψει της σοβαρότητας του αδικήματος σε συνδυασμό και με το ότι οι προβαλλόμενοι από αυτήν οικογενειακοί λόγοι (ότι είναι μητέρα τριών τέκνων, εκ των οποίων το τρίτο είναι ανήλικο και χρήζει της φροντίδας της) δεν δικαιολογούν τη χορήγηση αναστολής καθώς ούτε και οι λόγοι υγείας, των οποίων αορίστως και αναποδείκτως γίνεται επίκληση. Διατάξεις: άρθρα 436 επ. ΚΠΔ , Ν 4165/1961 , N 2311/1995 [...] 2. Επειδή, με την υπό κρίση αίτηση ζητείται η αναστολή εκτελέσεως της υπ’ αριθμ. .../14.12.2015 αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία διατάσσεται η έκδοση και παράδοση της αιτούσης, υπηκόου Αλβανίας, στις Αλβανικές Αρχές. Κατά της πράξεως αυτής η αιτούσα έχει ασκήσει αίτηση ακυρώσεως, δικάσιμος της οποίας ορίσθηκε η 12η Απριλίου 2016. 3. Επειδή, από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν τα εξής: Με το με αρ. πρωτ. .../26.2.2014 αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Αλβανίας ζητήθηκε η έκδοση της αιτούσης στην χώρα αυτή, προκειμένου να εκτίσει...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.