Ασπ. Παπαδημητροπούλου, Δικαιώματα και υποχρεώσεις προσφύγων στην Ελλάδα*

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2-3/2016, Μάϊος-Δεκέμβριος 2016

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των προσφύγων στην Ελλάδα. Παρατίθενται τα ατομικά, κοινωνικά, πολιτικά και αστικά δικαιώματά τους, το καθένα ξεχωριστά και επισημαίνονται προβλήματα που διαπιστώνονται στην εφαρμογή τους αλλά και τυχόν ελλείψεις και κενά που υπάρχουν σε επίπεδο νομοθεσίας.Περίληψη: Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των προσφύγων στην Ελλάδα. Παρατίθενται τα ατομικά, κοινωνικά, πολιτικά και αστικά δικαιώματά τους, το καθένα ξεχωριστά και επισημαίνονται προβλήματα που διαπιστώνονται στην εφαρμογή τους αλλά και τυχόν ελλείψεις και κενά που υπάρχουν σε επίπεδο νομοθεσίας. Ι. Εισαγωγή Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί χώρα υποδοχής προσφύγων. Λόγω των μεγάλων μικτών μεταναστευτικών ροών που έχει δεχτεί και εξακολουθεί να δέχεται όλη η Ευρώπη και κυρίως η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ήταν δύσκολη η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής και η δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα προστάτευε επαρκώς τα δικαιώματα τους. 1. Ορισμοί Πρόσφυγας κατά τη Σύμβαση της Γενεύης [1] , θεωρείται «κάθε πρόσωπο, το οποίο εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων βρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν δύναται ή, λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.