Ε. Κουτσουράκη, Προστασία από παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Τουρκία: συγκριτική ανάλυση αποφάσεων των Ανώτατων Ελληνικών Δικαστηρίων (2017)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Η παρούσα μελέτη αναλύει συγκριτικά τις πηγές πληροφόρησης για τα δικαιώματα του ανθρώπου που έλαβαν υπ’όψιν τους τα Ανώτατα Ελληνικά Δικαστήρια εντός του 2017, κατά την εξέταση υποθέσεων που αφορούσαν αφενός Τούρκους πολίτες και αφετέρου πρόσφυγες από τη Συρία. Ειδικότερα, παρουσιάζεται ο κίνδυνος παραβίασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων και αναλύεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την εκτίμηση του κινδύνου παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, με ειδική αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία κατόπιν της απόπειρας πραξικοπήματος.Εισαγωγή Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ακόμα και πριν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, είναι ευρέως γνωστές. Πρόκειται εξάλλου για τη χώρα με τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 1959 μέχρι σήμερα [1] . Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αναλυθούν συγκριτικά οι αποφάσεις σχετικά με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων από την Τουρκία εις βάρος αφενός Τούρκων πολιτών και αφετέρου προσφύγων από τη Συρία, οι οποίες ελήφθησαν από τα Ανώτατα Ελληνικά Δικαστήρια εντός του 2017. Πρόκειται για τις γνωμοδοτήσεις 135/2017, 136/2017, 137/2017, 138/2017, 139/2017, 140/2017, 141/2017 και 142/2017 των Ποινικών Τμημάτων Ε΄, ΣΤ΄και Ζ΄ του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης στην Τουρκία οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.