ΕΔΔΑ, R.M κατά Τουρκίας, αριθμ. 81681/12, απόφ. της 13.6.2017[Παραβίαση του άρθρου 5 παρ. 1 της ΕΣΔΑ - Δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία και ασφάλεια] (παρατ. Ευ. Στειροπούλου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Υπήκοος Ουζμπεκιστάν κρατήθηκε στις φυλακές της Τουρκίας, μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου 2009 και 9 Μαΐου 2012, δηλαδή για διάστημα δύο ετών και οκτώ μηνών, εκκρεμούσης της διαδικασίας εκδόσεώς του στο Ουζμπεκιστάν, κατόπιν εκδόσεως διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από τις αρχές του Ουζμπεκιστάν. Μεγάλες καθυστερήσεις από τα Τουρκικά δικαστήρια σε διάφορα στάδια των διαδικασιών έκδοσης. Η κράτηση του προσφεύγοντος μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου 2009 και 9 Μαΐου 2012 ήταν υπερβολικά μεγάλη. Παραβίαση του άρθρου 5 παρ. 1 της ΕΣΔΑ.ΕΔΔΑ, R.M κατά Τουρκίας, αριθμ. 81681/12, απόφ. της 13.6.2017 Μετάφραση επιλεγμένων αποσπασμάτων 1. Πραγματικά Περιστατικά Ο προσφεύγων γεννήθηκε το 1988. Την 19η Σεπτεμβρίου 2007 εγκατέλειψε το Ουζμπεκιστάν, λόγω φόβου μήπως υποστεί κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια ποινικής έρευνας, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή την πολιτική του δράση. Την 13η Δεκεμβρίου 2007, οι διωκτικές αρχές του Ουζμπεκιστάν εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Σε άγνωστη ημερομηνία ο προσφεύγων έφτασε στην Τουρκία και την 9η Σεπτεμβρίου 2009 συνελήφθη εκεί με την αιτιολογία ότι «καταζητείτο από την Ιντερπόλ». Την 10η Σεπτεμβρίου 2009, το Πταισματοδικείο του Μπακιρκόυ διέταξε την προσωρινή κράτησή του για σαρανταπέντε ημέρες, βασίζοντας την απόφασή του στη Συνθήκη για Αμοιβαία Συνεργασία σε Αστικές, Εμπορικές και Ποινικές Υποθέσεις, ανάμεσα στη Δημοκρατία της Τουρκίας...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.