ΕΔΔΑ, Paposhvili κατά Βελγίου, αριθμ. 41738/10, απόφ. της 13.12.2016 [Επέκταση των ορίων προστασίας σοβαρά ασθενών προς απέλαση αλλοδαπών υπό το φως των άρθρων 3 και 8 ΕΣΔΑ και των νεότερων εξελίξεων της νομολογίας του ΔΕΕ] (παρατ. Χρ. Τσεβάς)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Ο προσφεύγων, πολίτης Γεωργίας και κάτοικος Βελγίου, σοβαρά ασθενής πάσχων, μεταξύ άλλων, από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία αιτήθηκε άδειας παραμονής για λόγους υγείας και οικογενειακών δεσμών και την μη απέλασή του, βασίζοντας το αίτημά του στα άρθρα 2, 3 και 8 ΕΣΔΑ. Οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν ενώπιον των διοικητικών αρχών, ενώ σε απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε την έφεση απαράδεκτη επιβεβαιώνοντας την απόφαση της Επιτροπής Προσφυγών Αλλοδαπών ότι η εξέταση της ιατρικής κατάστασης αλλοδαπού προς απέλαση θα πρέπει να διεξάγεται κατά το χρόνο επιβολής του μέτρου. Κατόπιν θετικής απόφασης επί αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, το ΕΔΔΑ (Πέμπτο Τμήμα, 17.4.2014) καταλήγει σε μη παραβίαση, ενώ στην απόφαση του Τμήματος Ευρείας Σύνθεσης σε παραβίαση των άρθρων 3 και 8 και στον καθορισμό του όρου «άλλες πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις», απαιτώντας την ενδελεχή εξέταση του κινδύνου απέλασης και ενισχύοντας την προστασία από την έκθεση σε πραγματικό κίνδυνο μιας σοβαρής, ταχείας και μη αναστρέψιμης εξασθένισης της κατάστασης της υγείας. Η απόφαση του Τ.Ε.Σ. εκδόθηκε έπειτα από τον θάνατο του προσφεύγοντος.ΕΔΔΑ, Paposhvili κατά Βελγίου, αριθμ. 41738/10, απόφ. της 13.12.2016 Ο προσφεύγων, πολίτης Γεωργίας και κάτοικος Βελγίου, σοβαρά ασθενής πάσχων, μεταξύ άλλων, από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία αιτήθηκε άδειας παραμονής για λόγους υγείας και οικογενειακών δεσμών και την...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.