ΔΠρΑθ 2357/2017 Τμ. 21ο [Οικογενειακή επανένωση - Μη επαρκές εισόδημα συντηρούντος]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Αναγκαία προϋπόθεση για τη χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής για οικογενειακή επανένωση αποτελεί η απόδειξη, εκ μέρους του συντηρούντος ότι διαθέτει σταθερούς και τακτικούς πόρους, επαρκείς για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του. Η Διοίκηση οφείλει, να εξετάζει εξατομικευμένα τις αιτήσεις οικογενειακής επανένωσης υπό το πρίσμα της προστασίας και της διευκόλυνσης της οικογενειακής ζωής του ενδιαφερομένου, συνεκτιμώντας κριτήρια (χαρακτήρα και σταθερότητα οικογενειακών δεσμών, διάρκεια διαμονής στην επικράτεια του κράτους μέλους, ύπαρξη δεσμών με τη χώρα καταγωγής) που είναι συμφυή με το δικαίωμα για σεβασμό της οικογενειακής ζωής και συνάδουν με την αρχή της αναλογικότητας. Η απόρριψη αιτήματος ανανέωσης άδειας διαμονής για λόγους οικογενειακής επανένωσης λόγω χαμηλού εισοδήματος του συντηρούντος δεν αιτιολογείται νομίμως και επαρκώς.Διατάξεις: άρθρα 5, 8, 9 ΠΔ 131/2006 ,  ΚΥΑ 4415/17-3-2006 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκε το νόμιμο παράβολο η αιτούσα, υπήκοος Αλβανίας, ζητεί, παραδεκτώς, την ακύρωση της 18-6-2009 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, που υπογράφεται με εντολή του από την Προϊσταμένη Τμήματος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκε αίτησή της για ανανέωση της άδειας διαμονής που κατείχε για μέλη οικογένειας υπηκόου τρίτης χώρας. 2. Επειδή, νομίμως χωρεί η συζήτηση της...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.