ΔΠρΑθ 168/2018 (Προεδρ. Διαδ.) [Αίτηση ανάκλησης - Εκδήλωση βούλησης υπαγωγής σε καθεστώς διεθνούς προστασίας]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Είναι δυνατή η αίτηση ανάκλησης απόφασης απορριπτικής επί αντιρρήσεων, εφόσον προσκομίζονται νέα στοιχεία (οψιγενή ή οψιφανή). Πολίτης τρίτης χώρας, ο οποίος βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση μπορεί να δηλώσει, ενώπιον της διοικητικής Αρχής κράτησης, ότι επιθυμεί να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας. Απόκτηση της ιδιότητας του αιτούντος άσυλο. Μη δυνατή η απομάκρυνσή του από τη χώρα μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησης διεθνούς προστασίας. Η αίτηση θεωρείται κατατεθειμένη από την ημερομηνία της πλήρους καταγραφής. Δήλωση επιθυμίας υποβολής αιτήματος διεθνούς προστασίας σε χρόνο, μεταγενέστερο της, περί επιστροφής στη χώρα καταγωγής απόφασης, δεν πλήττει τη νομιμότητα του μέτρου της επιστροφής των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, και, συνεπώς, δεν κωλύεται η Διοίκηση να διατηρήσει το ληφθέν, βάσει της απόφασης περί κράτησής του, μέτρο στέρησης της προσωπικής ελευθερίας υπό τις εγγυήσεις, πάντως, του άρθρου 5 της ΕΣΔΑ.Διατάξεις: άρθρα 30 [παρ. 2] Ν 3907/2011, 205 ΚΔΔ, 34, 36, 37, 46 Ν 4375/2016 1. Κατ' αρχάς, το δικόγραφο ασκείται παραδεκτώς. 2. Η προβλεπόμενη στην παράγραφο 2 του άρθρου 30 του Ν 3907/2011 αίτηση ανάκλησης, που δικαιούται να ασκήσει ο αλλοδαπός που έχει υπαχθεί σε διαδικασία επιστροφής, κατά της απόφασης του Δικαστηρίου επί αντιρρήσεων κατά απόφασης κράτησής του, δύναται να υποβληθεί μόνο με τους όρους και...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.